7 İlde FETÖ/PDY Operasyonu: 32 Gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından haklarında itirafçı beyanı bulunan ve terör örgütü FETÖ/PDY'nin iletişim modeli ankesör veya büfe gibi sabit hatlardan ardışık...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından haklarında itirafçı beyanı bulunan ve terör örgütü FETÖ/PDY'nin iletişim modeli ankesör veya büfe gibi sabit hatlardan ardışık aranarak diğer üyelerle görüştükleri tespit edilen 13 şahsa yönelik gözaltı kararı verildi.

Aralarında Hava, Kara, Deniz ve Jandarma kuvvetleri komutanlıklarına mensup muvazzaf 2 astsubay ile 4 subay, ihraç edilen 3 askeri personel ve 2 emekli asker ile örgüt üyelerini askeri okullara yerleştirmek için kullanılan kodlama sistemini bilen kapatılan askeri okul öğrencisi 2 kişi olmak üzere 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli 7 kentte yapılan operasyonda, 7 şahıs yakalanırken, diğerlerini arama çalışmaları devam ediyor.

Eş Zamanlı Operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye ilişkin yürütülen diğer soruşturmada da 11 Kasım 2022 tarihinden itibaren 7 kişi hakkında dinleme ve izleme tedbiri uygulandı.

Çalışmalar kapsamında örgütün güncel öğrenci evlerinde kaldıkları, kod adı kullandıkları ve örgüt mensuplarına erzak dağıtımı faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için İstanbul ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, haklarında yakalanan 7 zanlı, hakkında yakalama kararı olan 1 kişi ile örgütün güncel öğrenci evinde kaldığı belirlenen zanlı olmak üzere 9 şüpheli yakalandı.

16 Şahıs Gözaltına Alındı

FETÖ/PDY'nin emniyet mahrem yapılanması içerisinde bulundukları belirlenen emniyet mahrem imamı eşi 18 şüpheliye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında da İstanbul merkezli 3 kentte operasyon düzenlendi.

Operasyonda 16 şüpheli yakalanırken, 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Güncel Haberleri