Acıyla Dalga Geçen 2 Şahıs Tutuklandı! Depremzedeleri Aramışlardı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem 10 ilde yıkıma sebep oldu. Depremlerden sonra enkaz altında kalanları telefonla arayarak dalga geçen 3 şahıstan 2'si tutuklandı.Enkaz altında kalan depremzedeyi...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem 10 ilde yıkıma sebep oldu. Depremlerden sonra enkaz altında kalanları telefonla arayarak dalga geçen 3 şahıstan 2'si tutuklandı.

Enkaz altında kalan depremzedeyi arayıp dalga geçtiği için gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Evlerinden Gözaltına Alındı

Yıkıcı depremlerde enkaz altında kalan çok sayıda vatandaşın kurtarılmayı beklediği sırada Discord grubundaki kişilerin, enkaz altında kalanları arayarak, 'seni kurtarmaya geliyoruz' diye oyalayıp dalga geçtiği ve kendi aralarında gülüp eğlendiği videolar büyük tepki çekti. O görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasıyla polis, şüphelileri tespit etmek ve yakalamak için çalışma başlattı. Gerçekleştirilen çalışmalarda şahısların H.T.Ö., Y.S. ve 18 yaşından küçük M.B. olduğu tespit edildi. Şüpheliler Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından  evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelilere ait 3 cep telefonu, 1 bilgisayar ve 1 harddiske el konuldu. Şüpheliler H.T.Ö., Y.S. ve M.B. emniyetteki işlemlerinden sonra Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüpheliler Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe şüphelilerden M.B. ve Y.S. Tutuklandı. H.T.Ö. isimli şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Güncel Haberleri