Adalet Bakanlığı Personel Alımı Yapacak! Kimler Başvuru Yapabilecek, Şartlar Neler?

Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere tam 406 personelin alımının yapılacağını duyurdu.Adalet Bakanlığı Personel Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?Adalet Bakanlığı tarafından...

Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere tam 406 personelin alımının yapılacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı Personel Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Adalet Bakanlığı tarafından 406 personelin alım başvuruları 5 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Aralık 2022'de bitecek. Yani, 11 günlük bir başvuru sürecinden sonra adaylar incelenmeye başlanacak.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerin'de görev almak isteyen psikolog, pedagog ya da sosyal çalışmacılar, başvurularını Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecekler.

Başvurusu onaylanan ve sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ise, Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden sınav yerini öğrenebilecekler. Ayrıca, sözlü sınava ilişkin bilgiler de yine Kariyer Kapısı üzerinden görüntülenebilecek.

Kimler Başvurabilir?

Adalet Bakanlığı'nın 5 Aralık'ta başvurularını başlatacağı bu işe alımda psikolog, pedagog ya da sosyal çalışmacı olma şartı aranıyor. Yapılan açıklamaya göre diğer şartlar ise şöyle:

  • KPSS P-3 puan türünden an az 70 puan almak,
  • Psikolog kadrosuna atanabilmek için, psikoloji bölümünden mezun olmak,
  • Pedagog kadrosuna atanabilmek için Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans bölümlerinden birinde mezun olmak,
  • Sosyal çalışmacı kadrosuna atanabilmek için ise Sosyal Hizmet ve Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinden birinden mezun olmak gerekiyor.

Güncel Haberleri