Adana'daki Balcalı Hastanesi'nde Tehlike Tespit Edildi! Hastalar Tahliye Ediliyor

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinden sonra Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan çalışmalarda ana binanın kolonlarında yorgunluk olduğu belirlendi. Binadaki hastaların tahliyesine karar verildi.Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinden sonra Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan çalışmalarda ana binanın kolonlarında yorgunluk olduğu belirlendi. Binadaki hastaların tahliyesine karar verildi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra Hatay'da peş peşe meydana gelen depremler, bölgeye ciddi zararlar vermeye devam ediyor.

Adana'da 27 Haziran 1998 yılında yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremden sonra sahra hastanesi kurup, tedbir amaçlı kolonların güçlendirilmesi yoluna giden Balcalı Hastanesi'nin ana binası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından incelendi.

35 Yıllık Balcalı Hastanesi'nde Tespit

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geçtiğimiz gün Hatay’da yaşanan 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin yoğun olarak hissedildiği Adana'da, çevre illerden de hasta kabul edilen 35 yıllık Balcalı Hastanesi kontrol edildi. İnceleme sonucu 7 katlı ana binanın kolonlarının 'yorgun' olduğu belirlendi.

Hastanenin ana binasında tedavi olan hastalar ve personelin tahliyesine karar verildi.

Hastaların, çevre il ve ilçelerdeki hastanelere nakledileceği ifade edildi.

Güncel Haberleri