Afet Bölgesindeki Çalışanlarla İlgili Genelge Yayımlandı

Cumhurbaşkanlığının hazırladığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebi ile OHAL ilan edilen kentlerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için olan genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Cumhurbaşkanlığının hazırladığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebi ile OHAL ilan edilen kentlerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için olan genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalı karara göre; 6 Şubat'ta yaşanan depremler nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan mezkur tarihten geçerli olmak üzere idari izinli sayılacaklar ya da uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usullerine tabi tutulacakların belirlenmesine ilişkin hususlar, afetten etkilenme durumlarına göre, gerekli tedbirler alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla il valileri tarafından değerlendirilecek.

Bu kapsamda esnek çalışma yöntemlerine göre çalışanlar, fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılacak. Genelge kapsamında idari izinli sayılanlar, istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş kabul edilecek, mali, sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı tutulacak.

Güncel Haberleri