AK Parti Edirne Milletvekili Tarımsal Üretime Desteğin Arttığını Açıkladı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, tarımsal üretime destek amacıyla verilen desteklerin artarak devam ettiğini bildirdi. Sen üret yeter! sloganıyla oluşturulan...

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, tarımsal üretime destek amacıyla verilen desteklerin artarak devam ettiğini bildirdi. Sen üret yeter! sloganıyla oluşturulan tarım politikaları kapsamında Cumhurbaşkanı'nın müjdelediği desteklere yenisinin eklendiğini belirten Aksal, çiftçilerin girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapması için mazot ve gübre desteklerinin 2023 yılının Mart ayı yerine 2022 yılı içinde ödenmeye başladığını ifade etti.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal tarafından yapılan yazılı açıklamada:

"Bu destekler çiftçilerimizin Ziraat Bankası banka kartlarına yüklenecek, mazot ve gübre alımında kullanılabilecek. Girdi maliyetinin büyük bir kısmını mazot ve gübre alımı oluşturuyor. Bizler de desteklerimizi bu konu odağında artırma hedefindeyiz. Bu hedeflerimize yönelik olarak yaptığımız çalışmalarla mazot desteği yüzde 240 artırılarak 22 liradan 75 liraya, gübre desteği yüzde 130 artırılarak 20 liradan 46 liraya yükseliyor. Bu desteklerimizin neticesinde dekar başına olan desteğimizi 121 liraya çıkarıyoruz" denildi

Tarladan Sofraya Her Aşamada Çiftçilerin Yanındayız!

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal tarafından:

"Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle sevkiyatın kaldığı yerden devam etmesi açıkça gösteriyor ki burada kilit isim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dünyada yaşanan tahıl krizinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri ile olumlu sonuçlanmasından tüm dünya adına mutluyuz." ifadeleri kullanıldı.

Güncel Haberleri