Ak Parti'den EYT, asgari ücret ve memur zammıyla ilgili vatandaşı göbek attıracak açıklama

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra bir başka açıklama ise Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. İşte Numan Kurtulmuş’un EYT, asgari ücret ve memur zammıyla...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra bir başka açıklama ise Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. İşte Numan Kurtulmuş’un EYT, asgari ücret ve memur zammıyla ilgili açıklamaları.

Başından itibaren anında her hafta Bakanlar Kurulu'ndan sonra Cumhurbaşkanımız, vatandaşlarımızın alım gücünü artıracak müjdeleri açıklamaya başladı. Yine bugün açıklanan esnafa düşük faizlerle kredi verilmesi. Vergilerden vazgeçtiğimiz alanlar var. Geçtiğimiz sene vatandaşa yansıyan faturanın 4'te 3'ünü devlet ödedi.

Asgari ücret ve memur zammı açıklaması geldi

Memur ve işçi emeklilerin aldıkları maaşlarda ciddi iyileştirmeler sağlanacak. Asgari ücrete yapılacak zam enflasyonun üstünde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın. Tersini düşünelim, fabrikaların kapandığını. Türkiye'de istihdam rakamları pandemi öncesindeki rakamlara geri döndü. Yeterli midir değil tabii ki.

Türkiye'de enflasyonla mücadeleyi ana mücadelelerinden biri olarak görüyor. Büyüme sürdüğü oranda bu kuşkusuz kişilerin günlük hayatına etkileri olacaktır. Enflasyon ve döviz belli bir civara geldiğinde... Her atılan ismim gelmekte olan iyi sonuca daha da yaklaştıracak. Ekonomi tek bir rakam üstünden konuşulamaz. Her dönümün ekonomik koşulları da değişik hususları öne almayı zorlar. Bu kadar büyük bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin her sene asgari %5, %5,5 büyüme zorunluluğu vardır.

EYT açıklaması 

Bakanlık çalışıyor. Bu yıl sonu itibariyle bir açıklama yapılır. Kabine'de bir karar verilir ve ilgili çalışma bakanımız bunu açıklar.

Güncel Haberleri