Ak Partili Bülent Turan Erken Seçim İddialarını Yanıtladı!

Öğretmenler Günü'nde de sizlere bildirdiğimiz üzere ÖSYM, sınav takvimini açıklamıştı. ÖSYM'nin 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde üniversite sınavı olacağını açıklamasının ardından seçim günüyle sınav gününün çakıştığı...

Öğretmenler Günü'nde de sizlere bildirdiğimiz üzere ÖSYM, sınav takvimini açıklamıştı. ÖSYM'nin 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde üniversite sınavı olacağını açıklamasının ardından seçim günüyle sınav gününün çakıştığı anlaşıldı.

Bunun üzerine erken seçim olacağına dair iddialar güçlenirken, Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik ise 'sınav ve seçim günleri üst üste gelemez' yorumunu yaptı. Bu yorum sonrasında ÖSYM sınav takvimini geri çekti.

'Biz 15 Haziran Diyoruz'

'Erken seçim olacak mı?' sorusu sorulan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 5 yıldan beri her dönem erken seçim olacağının söylenip, tarihin verilmediğini ve bir erken seçimin de gerçekleşmediğini söyledi. Ayrıca, seçim tarihi olarak 'biz hala 15 Haziran diyoruz' dedi.

EYT Düzenlemesi Nasıl Olacak?

Son haftaların en önemli gündem konularından biri olan EYT düzenlemesine ilişkin Turan, en kısa sürede gereken duyuruların yapılacağını söyledi. Ayrıca, hem EYT problemlerinin çözüleceğini hem de taşeron tarzı kadrolaşmanın hayata geçeceğinin altını çizdi.

Güncel Haberleri