Altılı Masanın Adayını Ne Zaman Açıklayacağı Belli Oldu

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Altılı Masa, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi'nde ikinci tur görüşmelerine başladı. Altı partinin genel başkanının katılımı ile...

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Altılı Masa, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi'nde ikinci tur görüşmelerine başladı. Altı partinin genel başkanının katılımı ile gerçekleşen toplantıda birçok konu ele alınırken, toplantı sonrası yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı adayının, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağı belirtildi.

Adayın Ne Zaman Açıklanacağı Belli Oldu

Altılı Masa'nın kimi aday göstereceği ve açıklamayı ne zaman yapacağı merakla bekleniyor. İkinci turun ilk görüşmelerinde kabinede görevlendirme, parlamenter sisteme dönüş, hukuk ve ekonomi sistemi gibi birçok konu ele alınırken, adayın ne zaman açıklanacağı da belli oldu. Siyaset kulislerindeki iddialara göre, Altılı Masa'nın adayı, 2023 yılında açıklanacak.

Her Parti Kabinede Görev Alacak

Altılı Masa, iktidar olması durumunda nasıl bir yol haritası izleyeceğine ilişkin planlamaları yapmaya devam ediyor. Masadan çıkan ortak karara göre, kurulacak hükümette altı partiden de temsilciler yer alacak.

Güncel Haberleri