Aman Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son güncel tahminlere göre Türkiye genelinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son güncel tahminlere göre Türkiye genelinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı öngörülüyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görülme ihtimali bulunuyor.

Hava sıcaklığının güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin yaşanmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgârın ise Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu.

Güncel Haberleri