Araba ve Halı Yıkama Yasaklandı! 1295 TL Cezası Var

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), su kıtlığı sebebiyle halı yıkamaya 3 gün, oto yıkamaya 5 gün yasak uygulandı. Kurallara uymayanlar hakkında 1295 TL idari para cezası yaptırımı uygulanılacak.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, " Diyarbakır'ımızda su tüketiminin arttığı bu günlerde vatandaşlarımızın temel ihtiyacı olan suyumuz Dicle Barajı'ndan temin edilerek musluklardan içilebilir kalitede olarak ulaştırılmaktadır. Vatandaşlarımızın insani tüketim amaçlı kullandığı sularda yaşanabilecek kesintilerin önüne geçmek amacıyla tedbirler alıyoruz." ifadelerini kullandı.

DİSKİ'nin aldığı tedbirler şöyle:

İş yeri önü, kaldırım yıkama ve çevre sulamalarının hortumla yapılmaması,
8-12 Ağustos (5 gün) il merkezindeki 151 akaryakıt istasyonun oto yıkama bölümünde, 36 halı yıkama fabrikasında ve 8-10 Ağustos (3 gün) arasında 283 oto yıkama firmasında araç ve halı yıkamanın yasaklanması
Kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca bin 295 lira idari ceza uygulanması
Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlar, su tasarrufuna katkıda bulunmak için DİSKİ'nin aldığı tedbirleri uygulamaya davet edildi.

Güncel Haberleri