Aracı Olanların Dikkatine! Bunu Sakın İhmal Etmeyin

Kış aylarında araç bakımını yaptırmayan sürücüler zor anlar yaşıyor kimi yolda mahsur kalırken kimi araçta meydana gelen arızalarla uzun süre uğraşmak zorunda kalıyor. Araç sahiplerine kış mevsimi öncesi önemli uyarılar...

Kış aylarında araç bakımını yaptırmayan sürücüler zor anlar yaşıyor kimi yolda mahsur kalırken kimi araçta meydana gelen arızalarla uzun süre uğraşmak zorunda kalıyor. Araç sahiplerine kış mevsimi öncesi önemli uyarılar geldi. Bu uyarıları dinleyen sürücüler, kış mevsimini konforlu bir şekilde geçirebilecek.

Otomobil tamir ustaları, havaların soğumasıyla araç sahiplerini kışlık bakım konusunda uyarırken antifriz tercihi hakkında da bilgilendirme yaptı.

Sanayi ustaları, kış tam anlamıyla gelmeden araçlara bakım yaptırmanın önemine vurgu yaparak yanlış antifriz tercihinin kötü sonuçlara neden olabileceğini ifade etti.

Oto tamir ustaları, kış aylarından önce araç sahiplerine araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları uyarısı yaptı. Ustalar, özellikle antifriz tercihine dikkat edilmesi konusunda da uyardı.

Mavi Antifriz Mi Kırmızı Antifriz Mi?

Piyasada antifriz olarak satışa sunulan pek çok korsan ürünün yer aldığına vurgu yapan, ucuz ürünlerin sağlıklı olmadığının atını çizen oto tamir ustası Serkan Cansap, “Kış yaklaşıyor. Bu kapsamda sürücüler için antifriz kullanımının önemi artıyor. Kalitesi düşük, ucuz antifrizler aracın üst kapağı dahil çok sayıda bölgesine zarar veriyor. Bu şekilde meydana gelen arızalarla çok sık karşılaşıyoruz. Şunu da ifade etmek istiyorum, kimi araç sahipleri dizel araçlarına mavi antifriz bırakıyor. Kırmızı antifrizleri dizel maviler ise benzinli araçlar için daha doğru bir tercih olacaktır buna dikkat etmek lazım” şeklinde konuştu.

Araç Sahipleri Önleminizi Alın!

Kış mevsimini sorunsuz bir şekilde geçirmek isteyen araç sahiplerinin muhakkak araçlarının kışlık bakımını yaptırmaları gerektiğini belirten oto bakım servis işletmecisi Oğuzhan Gümüş de “Kış aylarından önce araçların kışlık bakımı için araç sahiplerini servislere davet ediyoruz. Sürücülere, yaz mevsimi boyunca deforme olan bazı parçaların onarılmasıyla beraber antifriz ile diğer eksiklerinin giderilmesi gerektiğini belirterek, bunun çok önemli olduğu uyarısında bulunuyoruz. Araç sahiplerinin bir an önce önlemlerini almalarını istiyoruz” dedi.

Güncel Haberleri