Asgari Ücretli Çalışanlar Hesap Makinesini Açacaklar! İşte Asgari Ücret Temmuz İçin Son Tahmin

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz aylarda 2.000 TL zam yapıldı. Söz konusu artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşındaki artışın ardından, asgari...

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz aylarda 2.000 TL zam yapıldı. Söz konusu artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşındaki artışın ardından, asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca kişi de maaş zammı beklentisiyle araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücrete ne zaman zam yapılacağı merak ediliyor.

Asgari Ücrete Temmuz Ayında Zam Yapılacak Mı?

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklandı.

Temmuz Asgari Ücret Zammı 2023

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağının kesinlik kazanmasının ardından, zam oranı merak konusu oldu. Asgari ücrete yapılacak ara zam için henüz oran telaffuz edilmedi ancak çeşitli hesaplamalar yapılıyor. Asgari ücrette yüzde 20 dolaylarında bir artış sağlanması durumunda, asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üzerine çıkacak.

Asgari Ücret Ara Zammı 2023 Son Durum

Asgari ücret zammı henüz belli olmadı. Memur ve emekli maaşları enflasyon verileri baz alınarak belirlenirken, temmuz ayında yapılacak zam için de enflasyon verileri yakından takip edilecek. Bu kapsamda, asgari ücret zammı için TÜİK'in enflasyon oranı açıklamaları milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından yakından takip edilecek.

Güncel Haberleri