Asgari Ücrette Yüzde 80 Zam Planı!

İşvereninden çalışanına memurunda işçisine halkın tüm kesimleri asgari ücret hakkındaki detayları merak ediyor. 2022'nin son çeyreğini yaşarken de en çok araştırılan konular arasında 2023 asgari ücret zammı yer alıyor....

İşvereninden çalışanına memurunda işçisine halkın tüm kesimleri asgari ücret hakkındaki detayları merak ediyor. 2022'nin son çeyreğini yaşarken de en çok araştırılan konular arasında 2023 asgari ücret zammı yer alıyor. Enflasyonun belirlenmesinin ardından emekli ve memur zamları için de hesaplamalar yapılıyor. 2023 asgari ücret için önceki yıl olduğu gibi iki aşamalı model planlanıyor.

Her dakika asgari ücretle alakalı haberler geliyor. Yurdun dört bir yanından milyonlarca çalışan, asgari ücretin ne kadar zamlanacağı ile ilgili haberleri yakından takip ediyor.

Asgari Ücret 2023 Yılı Rakamlar Netleşiyor

Asgari ücretin 2023 yılında 7.500 TL olması bekleniyor. Asgari ücrette ara zam yine konuşulanlar arasında yer alıyor.

Önceki yıl olduğu gibi yıl ortasında asgari ücrete yeniden bir güncelleme gelmesi bekleniyor. Hükümet, Ocak'taki enflasyonun ardından Temmuz'da da asgari ücret zammı için karar vermişti. Bu yıl da aynı senaryonun yaşanabileceği konuşuluyor.

2023 Asgari Ücrette Yüzde 80 Beklentisi

Asgari ücretin Ocak 2023'te 7.500 TL olacağı söyleniyor. Sene ortasında yüzde 40'lık zamdan sonra asgari ücrete toplamda %80 oranında bir zam gelmesi bekleniyor. İkinci zam ile beraber %80'lik artış sonrası net asgari ücret 9.900 liraya çıkması planlanıyor.

Güncel Haberleri