Askerlik Celp Tarihleri Ertelendi Mi? Celp Tarihleri Ne Zamana Ertelendi Araştırılıyor!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen iki büyük deprem, 10 ili etkiledi. Depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, askerlik celp tarihlerinde değişiklik olup olmayacağı pek çok...

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen iki büyük deprem, 10 ili etkiledi. Depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, askerlik celp tarihlerinde değişiklik olup olmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanlığı celp tarihlerine dair bilgi verdi.

Askerlik Celp Tarihi Ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı olan 13 binden fazla yükümlü askerin mart ve nisan celplerinin mayıs ayına ertelendiğini duyurdu.

Askerlik Celp Tarihi 2023

Milli Savunma Bakanlığı da depremin ardından resmi internet sitesi üzerinden askerlik celp tarihine dair açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada ''Olağanüstü hâl ilan edilen illerin nüfusuna kayıtlı veya bu illerde ikamet eden 02.03.2023 ve 06.04.2023 tarihlerinde sevke tabi er statüsündeki yükümlülerin askere sevkleri 04.05.2023 tarihine ertelenmiştir. Bu yükümlülerden önceki planlandığı sevk tarihlerinde silahaltına alınmak isteyenlerin sevkleri yapılacaktır.'' ifadeleri yer aldı.

Güncel Haberleri