Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun Davasında Flaş Gelişme

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun önceki sene Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'ndaki bir restoranda uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesine yönelik 20 sanığın yargılandığı dava görüldü.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 7 tutuklu ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Rober Güler, olay gününden yaklaşık 2-2,5 ay önce Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile Yeşilyurt'ta oturduklarını, eniştesi olan Suphi Malgaz'ın yanına geldiğini ve bir emlak satımından dolayı komisyondan bahsettiğini ifade etti..

Mekanda otururken Kadir Yasak'ın eniştesini arayarak Yeşilköy'e davet ettiğini söyleyen tanık Güler, şu ifadelere yer verdi:

"Eniştemle gitmek istedim. Şafak da çok yakın arkadaşımdı o da geldi. Ben Kadir Yasak'ı tanımıyordum. Seccad Yeşil'i iş yerimden tanırdım. Mekana gittik. Kadir Yasak, enişteme, 'Yanındakiler kim?' deyince, Şafak da 'Ben Şafak Mahmutyazıcıoğlu, benim ismimi duymadınız mı?' dedi. Ama tartışma olmadı. Oradaki diğer arkadaşlarla tanıştık, oturduk. Alma satma muhabbeti oldu. Şafak avukat olarak değil, arkadaşım olarak geldi. Biz müdahil olmadık. Suphi'ye 'Parayı ikiye böl, kapansın olay.' dedim. Çay içtik, bizi arabaya kadar yolcu ettiler. Sonrasında biz ilk oturduğumuz mekana geri döndük. Bu sırada Seccad beni aradı. 'Şafak bize gider mi yaptı, bizi bozmaya mı geldi?' dedi. Benden Şafak'ın numarasını istedi. Şafak da 'Ver ver' dedi. Sonrasında Şafak'ın telefonunu Seccad'a verdim. Telefonda konuştular. Şafak ile Seccad konuştu, Şafak en son 'Ne anlıyorsan anla.' dedi. Gereksiz bir tartışmaydı. Tehditleşmeye, küfürleşmeye şahit olmadım."

Cumhuriyet savcısı, 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Söz verilen tutuklu sanık Kadir Yasak, "Bir sır yok. Olay en baştan anlattığım gibi, pişmanım. Ben de arkadaşlarım da karşı taraf da mağdurdur. Kimseyi mağdur etmek istemezdim." şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri