Az önce resmen açıklandı! EYT'de 39 yas üstü vatandaşlara müjde

Son dakika gelişmeleri bu noktada ilgiyle takip ediliyor. Bu meseleyle ilgili yeni formüller kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bunun ne zaman çıkacağı merak edilmektedir. Çalışmaların devam ettiği konuyla ilgili son durumun ne olacağı...

Son dakika gelişmeleri bu noktada ilgiyle takip ediliyor. Bu meseleyle ilgili yeni formüller kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bunun ne zaman çıkacağı merak edilmektedir. Çalışmaların devam ettiği konuyla ilgili son durumun ne olacağı araştırılıyor.

Konuyla alakalı çalışma grubu oluşturmuş olan Bakan Vedat Bilgin, önemli açıklamalarda bulundu. Bir formül üzerinde çalışıldığını açıklayan bakan en uygun şekilde çözümün uygulamaya konulacağını anlattı. Sayı da içerik vermekten kaçınan bakan farklı formüller üretildiğini paylaştı. Alternatiflerin olması ve bunlar üzerinden çalışmaların yürütülmesi herkes için yararlı olacak.

Erken Emeklilik Ne Zaman Çıkar?

Durumun maliyetinin de formüller üzerinde etkili olacağı unutulmamalıdır. Alternatiflerin hepsi için hesap yapıldıktan sonra formüller cumhurbaşkanına sunulacak. Karar Erdoğan’ın inisiyatifinde olacak. Konunun ne zaman meclise taşınacağıyla ilgili olarak da açıklamalar geldi. Buna göre yıl bitimine kadar hazırlanması için çalışmalar yapılacak. Yetişmemesi durumunda ise yeni senenin ilk aylarında sunulması bekleniyor. Bu arada henüz bu yeni çalışmanın ne zaman hayata geçirileceği konusu netlik kazanmış değil. Bir de son zamanlarda karşımıza EYT için yeni formüllerin çıktığını da ifade edebiliriz.

EYT İçin Formüllerde Neler Var?

Olası formüller içinde bazıları ön plana çıkıyor. Bunlardan ilki, 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı olanlarla ilgili. Bu kişiler on beş senelik sigortalı olma süresi ve gerekli günü bitirmişlerse yaşa bakılmaksızın emeklilik hakkı kazanabilecekler.

İkinci formülde ise yine aynı tarihten önce sigortası başlayanlar göz önüne alınıyor. Bu hususta erkekler için yirmi beş sene ve 9000 gün pirim şartı olacak. Kadınlar için ise yirmi sene çalışma süresi ve 7200 gün pirim koşulu aranacak.

Dikkat çeken bir diğer formül ise emekli olmak için yaşının gelmesini bekleyenlerle ilgili. Yaş indirimi yahut aylık kesintisi burada ön planda. Yapılacak kesintinin %2 oranında olması planlanıyor. Yaş koşulunun ise birkaç sene düşürülmesi hususu kendini gösteriyor.

Güncel Haberleri