Baba-Oğul Kuyuya Düştü! Kurtarma Çalışmaları Hala Devam Ediyor

Manisa'nın Salihli ilçesinde kuyuya düşen baba-oğul için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Barış Mahallesi Gülnar Sitesi'nde yaşayan 35 yaşındaki Aytuğ Demir ve 2 yaşındaki oğlu Batu Demir, site yakınlarındaki su...

Manisa'nın Salihli ilçesinde kuyuya düşen baba-oğul için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Barış Mahallesi Gülnar Sitesi'nde yaşayan 35 yaşındaki Aytuğ Demir ve 2 yaşındaki oğlu Batu Demir, site yakınlarındaki su bulma amacıyla açılan kuyuya düştü. 60 metre derinliği olduğu tahmin edilen artezyen kuyusunda arama çalışmaları sürüyor.

Neler Oldu?

Site yakınlarında kuyuya düşen oğlunu kurtarmak için kuyuya atlayan baba, oğluyla birlikte mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

İş makineleriyle baba ve oğulu kurtarmak için çalışmalar yapılırken, sağlık ekipleri tarafından kuyunun içine tüplerden sarkıtılan hortumlar aracılığıyla oksijen verilmeye devam ediliyor.

Üst kısımdan arama kurtarma yapılamayan kuyunun etrafını iş makineleriyle kısa sürede kazan ekipler, 15 metre derimliğe ulaştı. Ancak toprak gevşek bir yapıda olduğundan, titizlikle çalışmalar sürdürülüyor. Herhangi bir göçük meydana gelmemesi için de tedbirler alındı.

Kuyu etrafında kazı çalışmaları devam ederken, anne Yağmur Demir ve yakınları ise umutlu bir şekilde baba oğulun kurtarılmasını bekliyor.

"Çocuk Boğulacak"

Anne Yağmur Demir'in anlattıklarına göre 2 yaşındaki çocuğun boğulma tehlikesi var:

Ya vücudunu kapattıysa, aşağıda boğulduysa, ya boğulduysa... İlk düştüğünde 'Hayır alamıyorum' dedi. 'Yardım et Yağmur bana, çocuk boğulacak altımda' dedi. Öyle dedi bana yetiştiğimde. 'Yağmur bana yardım et' dedi.

Soruşturma Açıldı 

Öte yandan Aytuğ Demir'in ayakkabıları ve oğlu Batu'nun bisikleti de kuyunun kenarındaydı. Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı ise olaya yönelik site yönetimi ve kuyuyu açan yetkili firmaya soruşturma başlattı.

Güncel Haberleri