Bakan Dönmez'den Doğal Gaz Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da şehir girişlerine doğalgaz verilmeye başlandığını söyledi.Bakan Dönmez’in Açıklaması Şu Şekilde:”Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da şehir girişlerine doğalgaz verilmeye başlandığını söyledi.

Bakan Dönmez’in Açıklaması Şu Şekilde:

”Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman şehirleri doğalgazsız kalmıştı. Dün itibarıyla BOTAŞ onarım işlemlerini tamamladı. Artık bu şehirlerimizin girişinde doğal gaz var”

Şehir içerisindeki gaz dağıtım kuruluşlarının bu gazın evlerimize ve iş yerlerimize intikali ile ilgili yapması gereken bazı işler var. Kontrolleri ve hasar tespitleri yapmaları gerekiyor.

Doğal gazı, özellikle hasarın yoğun olduğu bölgelerde biz bilerek vermiyoruz. Vermememiz gerekir. Değerlendirmelerimizi yapmadan, güvenli bir ortam oluşturmadan doğalgazı şehirlerimize, mahallelerimize, sokaklarımıza veremiyoruz.

BOTAŞ’ın ana iletim hatlarında 18 adet büyük hasar meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte hareket ederek, hasarın olmadığı bölgelerden başlayarak az hasarlı binalarımızı da bu kapsamda değerlendirerek, doğalgazları kontrollü bir şekilde vereceğiz.

Güncel Haberleri