Bakan Koca'dan Flaş Randevu Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda randevu sorununa ilişkin açıklamada bulundu.Sağlık Bakanı Koca, hastanelerde yaşanan randevu sorununa dair, “Zorluk çıkardığımız kişi bir...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda randevu sorununa ilişkin açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, hastanelerde yaşanan randevu sorununa dair, “Zorluk çıkardığımız kişi bir yakınımız da olabilir. Randevu sorununu birlikte çözebiliriz” ifadesini kullandı.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Kapı komşusu iki kişi düşünün. Biri randevu almış, gitmeyecek. İptal etmemiş. Diğeri, aynı branşta randevu almakta zorlanıyor. İptal edilmeyen randevuların yol açtığı sorun bu kadar açık. Zorluk çıkardığımız kişi bir yakınımız da olabilir. Randevu sorununu birlikte çözebiliriz” sözlerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Yaptırım Kararı

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'nca hastane randevularına yönelik yaptırım kararı alındı. Hastaneden aldığı randevulara gitmeyenler ve randevularını iptal etmeyenler için yaptırım uygulamaya başlandı. Buna göre; randevusuna gitmeyip iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak.

Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki yoğunluğu gidermek adına harekete geçti.

Bu yaptırımla karşılaşmamak için randevu alan vatandaşlar, randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek.

Güncel Haberleri