Bakan Yanık Müjdeyi Duyurdu! Toplam 39 Milyon TL Aktarılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara gerekli destek ve bakımın sunulması için gerçekleştirilen Yaşlı Destek Programı’nın (YADES) kapsamının genişletildiğini belirtti. Bakan Yanık,...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara gerekli destek ve bakımın sunulması için gerçekleştirilen Yaşlı Destek Programı’nın (YADES) kapsamının genişletildiğini belirtti. Bakan Yanık, “Bu kapsamda Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve Osmaniye illerinden 6 projeye daha destek vereceğiz. Yeni yürütülecek projeler için 3 milyon TL kaynak aktarımı yapacağız. Böylelikle belediyeler tarafından yürütülecek 61 YADES Projesine aktardığımız kaynak tutarı toplamda 39 milyona ulaşacak” ifadelerine yer verdi.

Bakan Yanık, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile ilgili şöyle konuştu:

YADES ile 76 Bin 497 Hanede Destek Sağlandı

“YADES’i 65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması, desteklenmesi, evde bakımlarının yapılması ve psikososyal destek sağlanması hedefi ile 2016 yılından beri yürütüyoruz. Yaşlılarımızın yaşamlarını kendi evlerinde, ailelerinin yanında sürdürebilmeleri için yerel yönetimlerin evde bakım ve gündüz bakım hizmetleri projelerine destek veriyoruz. Yaşlanma konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen YADES projelerine maddi destek de sağlıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar 31 belediyeye 55 YADES projesi için toplam 36 milyon TL destek sağladık. 76 bin 497 evde 111 bin 559 yaşlımıza evde bakım, psiko-sosyal destek ve kültürel faaliyet hizmetleri sunduk.”

YADES ile Toplam 39 Milyon TL Destek Sağlandı

Bakan Yanık, YADES’i yaygınlaştırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünün altını çizerek, "YADES’in kapsamını genişleterek Osmaniye, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'dan 6 projeye daha destek sağlayacağız. Yeni projeler için 3 milyon TL kaynak aktaracağız. Bu sayade belediyelerce yürütülecek 61 YADES Projesine aktardığımız kaynak tutarı toplamda 39 milyona ulaşacak.” dedi.

Bakanlık 2016 senesinden beri Yozgat, İstanbul, Bayburt, Van, Niğde, Osmaniye, Isparta, Rize, Bingöl, Ağrı, Adıyaman, Mardin, Konya, Balıkesir, Erzurum, Diyarbakır, Kocaeli, Samsun, Ordu, Malatya, Gaziantep, Antalya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Trabzon, Kayseri ve Sakarya olmak üzere 28 şehirdeki 31 belediyenin YADES Projelerini destekliyor.

Güncel Haberleri