Bakanlığın İmar Affı Reklamı Gündemde! İmar Affı Nedir?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat günü 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.Depremden sonra yaşanan yetersiz müdahaleler tepkilere sebep olurken sosyal medyada ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından...

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat günü 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Depremden sonra yaşanan yetersiz müdahaleler tepkilere sebep olurken sosyal medyada ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2019'da hazırlamış olduğu ‘imar affı’ reklamı gündeme geldi.

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğunu ifade etti. Gelinen noktada istatistiki bir bilgi yok ancak bu sayının bugün çok fazla olduğu tahmin ediliyor.

1955-2002 yılları arasında imar affı 47 yılda 8 kez gündeme geldi. 2002 yılında sonra planlanan 9. imar affı bu yıl reklamlarla kamuoyuna bildirildi.

İmar Affı Nedir?

İmar mevzuatına ya da ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle kaçak yapılara resmi olarak izin verilmesidir.

İmar Affı Reklamında Kimler Oynadı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2018'de çekilen imar barışı reklam filmi tekrar gündem oldu. İmar affı reklam filminde oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan oynamıştı.

Güncel Haberleri