Bakanlık Fahiş Site Aidatlarına El Attı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, 634 sayılı 'Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi olan site yönetim hizmeti veren şirketlerle ilgili çalışmaları yürütmek üzere yeni bir birim...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, 634 sayılı 'Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi olan site yönetim hizmeti veren şirketlerle ilgili çalışmaları yürütmek üzere yeni bir birim kurdu.

Yeni yılın ilk haftasında yüksek miktarda zam yapılan site aidatlarına yönelik çok sayıda vatandaş şikayette bulunmuştu. Hatta öyle ki İstanbul'da bazı sitelerdeki aidatlar 8 bin TL'ye kadar çıktı.

Kurulan yeni birim ile fahiş site aidatlarının önüne geçilmesi bekleniyor.

Site Aidatları İçin Özel Birim Kuruldu 

Fahiş site aidatlarına yönelik tartışmalar devam ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Site yönetim hizmeti veren şirketlerle ilgili özel bir birim kuruldu.

Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Konut Politikaları Şube Müdürlüğü'nün ismi, Konut Politikaları ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak değiştirildi.

Yapılan değişiklik kapsamında, site yönetimi yapan firmaların mevzuata uygun faaliyet göstermeleri için gereken önlemler alındı.

Site yönetimine dair mevzuat çalışmaları yapacak olan birim, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, iş birliği yaparak site yönetimlerindeki sorunların çözülmesi için birlikte çalışacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise 'İkincil mevzuat çalışmalarının tamamlanması ile sitelerde yaşanan yönetim sorunlarının azalması yönünde önemli bir aşama kaydedilmiş olacaktır.' ifadeleri kullanıldı.

Güncel Haberleri