Bakanlıkta İş Arayanlara Duyurulur: 383 Personelin Alımı Yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, personel alımı yapacağını Resmi Gazete'de duyurdu.Yapılan duyuruda ise şu ifadeler kullanıldı:Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı merkez teşkilatında...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, personel alımı yapacağını Resmi Gazete'de duyurdu.

Yapılan duyuruda ise şu ifadeler kullanıldı:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı merkez teşkilatında Müfettiş Yardımcısı, Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcısı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzman Yardımcısı; taşra teşkilatında Milli Emlak Uzman Yardımcısı, Milli Emlak Denetmen Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başkanlığında ise İklim Değişikliği Uzman Yardımcısı unvanı için aşağıdaki tabloda unvan ve kadro sayıları belirtilen kadrolara atama yapılmak üzere yazılı ve sözlü sınavla (iki aşamalı) alım yapılacaktır.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre başvurular, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi internet sitesi (www.csb.aov.tr) ve kariyer kapısı (

Başvuru Şartları Neler?

Atama usulü ile yapılacak olan yerleştirmelerde, adayların öğrenim dallarına göre KPSS puan türleri, asgari taban puan sıralamasına göre ayrılan kontenjan, yarışma sınavına katılacak olan adaylarda aranan genel ve özel şartlar, müracaat tarihi, yeri, şekli ve istenecek bilgiler, ağırlık puanları ve diğer tüm detaylar, bakanlığın resmi internet sitesinde belli olacak.

Alımı yapılan adaylara ise kadrolara atama için hem yazılı hem de sözlü sınav yapılacak. Sınavlara dair detaylar ise yine bakanlığın resmi internet sitesi ve kariyer kapısında olacak.

Başvuru Tarihleri Neler?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, işe alım için 14 Ocak 2023'e kadar başvurular devam edecek. 14 Ocak sonrasında ise başvuru işlemleri kapatılacak.

Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

Bakanlığın merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere alımı yapılacak pozisyonlar ve kontenjanlar şöyle:

  • Müfettiş Yardımcısı - 8. derece - 25 kişi
  • Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcısı - 8. derece - 74 kişi
  • Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzman Yardımcısı - 9. derece - 14
  • Milli Emlak Uzman Yardımcısı - 6-7-8-9. derece - 220
  • Milli Emlak Denetmen Yardımcısı - 8. derece - 30
  • İklim Değişikliği Uzman Yardımcısı - 8. derece - 20

Güncel Haberleri