Başkan Gürkan Sarayiçi'nde İncelemelerde Bulundu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne hazırlanan Sarayiçi Er Meydanı’nda incelemelerde bulundu.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne hazırlanan...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne hazırlanan Sarayiçi Er Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne hazırlanan Sarayiçi Ermeydanı’nı ziyaret ederek, onarım çalışmalarını yakında izledi.

2014-2015 kışının Edirne için çok zor geçtiğine değinen Gürkan, Edirne’de 4 kez nehir taşkının, bir kez de çok şiddetli fırtınanın yaşandığını söyledi.

Yaşanan doğal afetlerin Edirne’ye, özellikle de Sarayiçi’ne çok ciddi zararlar verdiğini ifade eden Gürkan, “654 yıldır savaşlara, kıtlıklara, yokluklara rağmen hiç durmadan devam eden bir organizasyonu, yaşanan bu doğal afetler nedeniyle durdurmamız, kesmemiz söz konusu olamaz.” dedi.

654 yıllık geleneği Edirne Belediyesi olarak düzenlenmekten onur ve gurur duyduğunu ifade eden Gürkan, “Edirne’nin marka değerine tanıtımına çok önemli katkısı olan, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası’nda bulunan Kırkpınar’ımızı zamanında, Edirne’ye yakışır,  Türk tarihine ve Türk milletine yakışır bir şekilde gerçekleştirmek için yaklaşık 1,5 aydır canla başla çalışıyoruz.” diye konuştu.

Sarayiçi’nin yaklaşık 4,5 aya yakın, 2,5 metreye ulaşan sular altında kaldığını ifade eden Gürkan, Burada meydana gelen 4,5 milyon TL tahribatı, tamamen kendi imkânlarımızla, bugün kü haline getirdik. Arkadaşlarımızın, 1,5 aydır bu seviyeye getirdiği çimler, daha da yetişmiş olacak. Yiğitlerimize yastık görev yapacaktık.” dedi.

“KIRKPINAR BU YIL AİLELERİN GELECEĞİ NEZİH BİR ORTAMDA OLACAK”

Edirnelilerin son yıllarda Kırkpınar’a gelmekten çekinir olduğuna dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirneliler, son yıllarda Kırkpınar’a gelmekten kaçınır oldular, rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Ama merak etmesinler, bunla ilgili her türlü tedbiri aldık. Kırkpınar alanı, Kırkpınar Festivali, bu yıl aileleriyle birlikte gelebilecekleri nezih bir ortam olacak. Gelsinler yaşasınlar. Mutlaka hak verecekler. Ülkemizin tüm güreşseverleri 20-26 Temmuz 2015 tarihinde Edirne’ye davet ediyorum.” diye konuştu.

Güncel Haberleri