Başkan Gürkan Yer Çekimine Meydan Okudu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yer çekimine meydan okuyarak, planör ile uçtu. Planör uçuşundan oldukça keyif alan Gürkan, "Edirne’de planör uçuşunu daha da yaygınlaştırmak için çaba göstereceğiz." dedi.Edirne Belediye...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yer çekimine meydan okuyarak, planör ile uçtu. Planör uçuşundan oldukça keyif alan Gürkan, "Edirne’de planör uçuşunu daha da yaygınlaştırmak için çaba göstereceğiz." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Hava Kurumunun (THK) Demirhanlı köyünde bulunan piste yaptığı eğitim uçuşunu ziyaret etti.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından planöre binen Başkan Gürkan, yer çekimine meydan okuyarak, uçuşunu gerçekleştirdi.

Planörle uçmaktan oldukça keyif yapan Başkan Gürkan, uçuş sonrası yaptığı açıklamada ilk planör deneyiminden çok memnun kaldığını söyledi. Planörle uçuşun oldukça keyifli olduğunun altını çizen Gürkan, "Uçmak yer çekimine meydan okumak ve özgürlüktür bir anlamda. Edirne de Türkiye’deki özgür insanların şehridir. Edirne’de de bunu daha da yaygınlaştırmak için çaba vereceğiz.  10-15 saniye kadar ben de kullandım. Planörün sadece kanatları var, motoru yok. O yüzden kuşlardan sonra havada kalan tek nesne. 2 bin 300 metreye kadar çıkabiliyormuş. Edirneyi kuşbakışı görmek, turistik turlar için ideal bir spor. Edirne’nin coğrafik yapısı ve rüzganı bunun için çok uygun. Niye olmasın?” dedi.

THK Edirne Şube Başkanı Nilüfer Umut Köylüoğlu ise, 22 kişiye planör eğitimi verdiklerini söyledi.

Güncel Haberleri