Belediye Başkanı Gürkan Yeni Projelerini Açıkladı

2015'te sözleşmesi imzalanan 3 yılda tamamlanacağı söylenen proje şimdi Gürkan'ın yeni seçim vaadi!

Edirne Belediye Başkanı ve CHP Edirne Belediye Başkanı Adayı Recep Gürkan, yeni dönemde gerçekleştireceği projelerle ilgili bilgiler verdi.

Altyapı çalışmalarının başlangıcında bugün Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni dönemde gerçekleştireceği 6 büyük projeyle ilgili bilgiler verdi.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ VE BELEDİYE KONSERVATUVARI

Gürkan: "Buçuktepe'nin altında 5 yıldır inşaatını devam ettirdiğimiz, vatandaşların 'Ya bu kadar da sürer mi?' dediği, birilerinin belediye sarayı yapmayı düşündüğü binayı Atatürk kültür merkezi ve belediye konservatuvarı yapacağız. Önümüzdeki yaz açacağız." dedi.

130 BİN METREKARELİK KENT PARK

Belediye Başkanı Gürkan, Esentepe mevkisine Trakya'nın en büyük parkı olacak 130 bin metrekarelik kent park yapacaklarını söyledi. Gürkan, bu projenin yapılacağını 2017 yılında Belediye Meclisi Toplantısı'nda duyurmuştu.

SARAYİÇİ REKREASYON PROJESİ

SÖZLEŞME 2015'TE İMZALANMIŞTI, 3 YILDA TAMAMLANACAKTI

Aralık 2015'te Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nin sözleşmesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dönemin Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzalanmıştı. Proje, Trakya Kalkınma Ajansından 4 milyon 750 bin TL hibe almaya hak kazanmıştı.

Projede yürüyüş, gezi, bisiklet yolları, kumsal, gölet, kafeterya ve lokantalar bulunacağını ve proje kapsamında hiç beton kullanılmayacağını söyleyen Gürkan, projenin 3 yıl içerisinde tamamlanacağını söylemişti.

Bugün (22 Şubat 2019) Sarayiçi Rekreasyon Projesi ile ilgili olarak tekrar konuşan Gürkan, 35 bin metrekarelik suni göleti bulunan ve 5 bin dönümlük bir alanı kapsayan çok büyük bir proje yaptıklarını, buranın Edirne'nin nefes alacağı yeni bir Söğütlük olacağını söyledi.

EDİRNE BELEDİYESİ SÖĞÜTLÜK SOSYAL TESİSLERİ

Söğütlük'te daha önce askeriyeye ait olan gazinoyu askeriyeden aldıklarını söyleyen Gürkan, buranın resterasyonunun yapılarak Edirne Belediyesi Söğütlük Sosyal Tesisleri olarak halkın hizmetine sunulacağını belirtti.

MİMAR SİNAN ESERLERİ PARKI

İstanbul'daki Miniatürk miyatür parkını örnek gösteren Gürkan, Edirne'de Mimar Sinan'ın eserlerinden oluşan bir minyatür eserler parkı oluşturulacağını söyledi. Gürkan: "Hıdırbaba Tepesi'nde şanlı bayrağımızın gururla dalgalandığı o noktaya 'Ustalık eserim Selimiye'dir' diyen Mimar Sinan'ın anısını yaşatmak için Mimar Sinan'ın Türkiye'deki ve dünyadaki 99 eserinin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Mimar Sinan Eserleri Parkı'nı yapacağız." şeklinde konuştu.

FATİH'İN DÜŞÜ PROJESİ

Seçimlere 15 gün kala tüm televizyonlarda "Fatih'in Düşü" projesinin reklamlarının görüleceğini ifade eden Gürkan: "30 Mart 1432'de Edirne'de doğan, tahta çıktığında 'Padişahım size hangi sıfatla hitap edelim?' diye sorulduğunda 'Bana Edirneli Mehmet deyin' diyen Fatih Sultan Mehmet ile ilgili 'Fatih'in Düşü' projesini yapacağız. Kimler hem cumhuriyeti hem Osmanlı'yı seviyormuş, kimler köklerini gerçek Osmanlı'dan alıyormuş, ama bunu alırken de Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine T ürkiye'yi kimler getiriyormuş; hep birlikte göreceğiz." dedi.

Güncel Haberleri