Berber ve Kuaförler Haftada Bir Gün Kapalı Olacak Mı? 2023 Yılı İçin Düzenleme Belli Oldu

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olacağına dair uygulama geçtiğimiz aylarda kararlaştırılmıştı. Söz konusu uygulama için karar alınmasının ardından, düzenlemenin ne zaman hayata geçeceği...

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olacağına dair uygulama geçtiğimiz aylarda kararlaştırılmıştı. Söz konusu uygulama için karar alınmasının ardından, düzenlemenin ne zaman hayata geçeceği merak konusu oldu.

Berberler Haftada 1 Gün Kapalı Olacak

Berberlerin, kuaförlerin ve güzellik salonlarını haftada bir gün tatil olmasını içeren düzenlemede eksikler giderildi. Bu kapsamda, söz konusu düzenleme, 1 Ocak 2023'ten itibaren hayata geçecek.

Berberler Ne Zaman Kapalı Olacak?

Berberlerin, kuaförlerin ve güzellik salonlarının haftada  bir gün kapalı olmasını öngören düzenleme, 1 Ocak 2023 tarihinde uygulanmaya başlayacak. Bu kapsamda, tatil gününün ne zaman olduğu da merak ediliyor. Genel beklenti, berberlerin, kuaförlerin ve güzellik salonlarının pazar günleri kapalı olacağını gösteriyor. Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, tatil gününe ilişkin ''Tatil günü olarak genel temayül pazar günü olması yönündedir. Söz konusu tatil hakkı tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları da bu vesile ile engellenecektir'' ifadelerini kullandı.

Güncel Haberleri