Binlerce Kadına El Sanatları Satış Ofisleri Gelir Sağladı

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesinin El Sanatları Satış Ofisleri'nde, yaptıkları ürünleri satan 4 bin 781 kadın ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçedeki Kadın Koordinasyon Merkezi'nin her sene düzenlediği kurslarla binlerce kadına el sanatları ve mesleki eğitim verdiği ifade edildi.

Kurslarda el becerilerini geliştiren kadınlar, ürettikleri ürünleri, kendileri için tahsis edilen El Sanatları Satış Ofisleri'nde belirledikleri fiyattan satışa çıkartıyor.

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi ile Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde hizmet veren ofisler birçok kesimden ilgi görüyor.

Çeyiz ürünlerinden yöresel el nakışlarına, dekoratif ev aksesuarlarından takı, süs eşyası ve çantalara kadar 15 bin parça ürün ofislerde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

4 bin 781 kadın ürünlerinin satışından elde ettikleri gelirle ev ekonomilerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Kadınlar Mutluluklarını Paylaştı

Oya Şentürk, yaptığı ürünleri satışa sunmak için El Sanatları Satış Ofisi ile tanıştığını ifade etti.

Şentürk, "İğne oyasıyla tespih, namaz örtüsü, tepsi, bohça takımı yapıyorum. Yapmış olduğum ürünlerin karşılığını almak beni çok mutlu ediyor. Aile bütçeme de katkıda bulunmuş oluyorum." dedi.

El Sanatları Satış Ofisi'nde satış yapan Nurfer Yılmaz, bunun ekonomik anlamda kendisine çok katkısı olduğunu aktararak, "Hem can sıkıntım gitti hem de maddi anlamda kendimi rahatlattım. Bir terapi oldu, memnunum. Satış olduğu için de çok memnunum. Bu imkanı verenlerden Allah razı olsun." açıklamasını yaptı.

Dilek Yeter de "Satış yapmak adına bir şeyler yapmayı düşünüyordum ama o imkanı bulamıyordum. Arkadaşım sayesinde burayı öğrendim. Geldiğimde çok güzel karşılandım, ürünlerimi bıraktım. İlk lifle başladım, sonrasında kursa gitmeye karar verdim. Gayet memnunuz. Biz ev hanımlarına böyle bir imkanı sağladığı için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Güncel Haberleri