Bir İlde Daha Okullar Tatil Edildi! Toplam 3 İlde Eğitime Ara Verildi

Düzce de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin merkez üssü Gölyaka olarak açıklandı. Korkunç depremden sonra 3 ilde eğitime ara verildiği duyuruldu.Düzce Gölyaka'da saat 04.08’de meydana gelen deprem, 5.9 büyüklüğünde...

Düzce de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin merkez üssü Gölyaka olarak açıklandı. Korkunç depremden sonra 3 ilde eğitime ara verildiği duyuruldu.

Düzce Gölyaka'da saat 04.08’de meydana gelen deprem, 5.9 büyüklüğünde yaşandı. Depremin derinliği ise 6.81 olarak açıklandı. Büyük korku ve paniğe neden olan deprem İstanbul, Ankara, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kocaeli, Bolu, Çankırı, Zonguldak ve Sakarya gibi illerde de hissedildi.

Düzce Valisi’nden Açıklama

Düzce Valisi Cevdet Atay depremin ardından okulların tatil edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Vali Atay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim – öğretime ara verilmiştir.” şeklinde yazdı.

Sakarya Valisi’nden Açıklama

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da sosyal medya hesabından meydana gelen depremin ardından okulların tatil edildiğini duyurdu. Vali Kaldırım’ın Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Değerli Hemşerilerimiz, Düzce’de meydana gelen ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim -öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Kılıç'tan Düzce Depremi Açıklaması

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Gölyaka'da yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremden sonra kentteki vatandaşların yaralandığını ifade etti.

Depremin ardından İzzet Baysal Caddesi'nde toplanan vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Vali Kılıç, basın mensuplarına Düzce'de meydana gelen depremin Bolu'da da hissedildiğini ifade etti.

Kılıç, "Vatandaşlarımızın bazıları dışarıya çıkmış. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok. Bir kişi 3'üncü kattan atlama neticesinde yaralandı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor, hayati tehlikesi yok. Onun dışında ufak tefek panikle beraber 20 vatandaşımız yaralandı." dedi.

Kılıç, bazı binalarda çatlakların olduğunu ifade ederek, "Daha çok sıva düşmesi. O tür bilgiler geldi. Çok ciddi değil. Tarama çalışmaları devam ediyor." şeklinde konuştu.

Bir İlimizde Daha Okullar Tatil Edildi

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir." denildi.

Güncel Haberleri