Birçok Vatandaş Bundan Habersiz! Ceza Yiyebilirsiniz

İkametgahını değiştirenler 20 işgünü içerisinde bunu ilçe nüfus müdürlüklerine ya da e-devlet üzerinden bildirmek zorunda.Taşınma sebebi ile ikametgahını değiştiren vatandaşların 20 işgünü içerisinde bunu e-devletten...

İkametgahını değiştirenler 20 işgünü içerisinde bunu ilçe nüfus müdürlüklerine ya da e-devlet üzerinden bildirmek zorunda.

Taşınma sebebi ile ikametgahını değiştiren vatandaşların 20 işgünü içerisinde bunu e-devletten ya da ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen bildirmesi gerekiyor.

Adres değişikliği bildirimi yapmak isteyen vatandaşlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne müracaat etmek zorunda. Bunun yanında e-Devlet üzerinden de adres beyanı yapmak mümkündür.

Yapmayana Para Cezası Var!

Zamanında bildirilmeyen adres değişikliğinin 128 lira para cezası bulunuyor.

Aynı konutu paylaşan ailenin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanı yapabiliyor.

Bildirim ilçe nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılarak ya da internet üzerinden adres bildirimleri adresinden;

TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş. ya da Türk Telekom Genel Müdürlüğü operatörlerince sağlanan mobil imza ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısından edinilmiş geçerli ve nitelikli bir elektronik sertifika ile e-Devlet Kapısı kullanıcı şifreniz ile SMS doğrulama yöntemini kullanarak yapabilirsiniz.

5490 sayılı Kanunun 68 inci maddesi gereğince 2022 senesi için; Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 128,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2673,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Güncel Haberleri