Bölge Beşik Gibi Sallanıyor! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Deprem Uyarısı

AFAD tarafından açıklanan verilere göre; Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 12.19'da 5.3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremden sonra aynı bölgede sarsıntılar sürüyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan...

AFAD tarafından açıklanan verilere göre; Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 12.19'da 5.3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremden sonra aynı bölgede sarsıntılar sürüyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan depremlere dair uyarıda bulundu.

AFAD Başkanı Yunus Sezer de sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Kahramanmaraş ilimizin Göksun ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki artçı deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım" ifadelere yer verdi. Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde saat 08.45'te de 4.3 büyüklüğünde deprem yaşanmıştı.

Depremden sonra aynı bölgede sarsıntılar sürüyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan depremlere yönelik önemli uyarı yapıldı.

Prof. Dr. Ercan'ın Açıklamaları Şu Şekilde:

"Göksun-Kahramanmaraş yönüne doğru, depremcikler dizilmektedir. Buna koşut olarak Saimbeyli, Türkoğlu’na doğru depremcik dizilimi de ilgi çekmektedir. Ne var ki, Kadirli, İmamoğlu, Kozan, Adana’ya doğru olan Savrun kolu dingin görülüyor.

GÖKSUN-KAHRAMANMARAŞ’ta M5,3 orta büyüklükte bir deprem oldu, 4 sn sürdü.Yıkım gücü yapılar yaralı olduğundan 6 olarak gerçekleşti.Göksun,6 Şubat’tan beri bir türlü dinginleşmemişti. Şimdi artçılarını en çok M4,3 olarak göreceğiz. Ne yazık ki artçı depremler ilk 4 ay yoğun sürecek.

Göksun gibi, Malatya(Doğanşehir’de) artçı depremlerin sık bekleneceği bir köşe görünümünde.

Çadırlarda, takma konutlarda kalın."

Güncel Haberleri