Borusan Sürdürülebilir Fayda Program'ı Başvuru Zamanı Bitmek Üzere

Borusan Holding ve Impact Hub İstanbul birlikte gerçekleştirdiği Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı'na başvurular 21 Ağustos tarihinde son bulacak.

Holdingden gerçekleşen açıklamaya göre, Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı'nın ikinci dönemi, deprem bölgesindeki toplumsal ve çevresel sorunların çözümüne yönelik "Birlikte İyileşiyoruz" iletileri yayınlıyor.

Program dahilinde bölgenin orta ve uzun vadede tekrar inşa sürecine destek sağlamayı amaçlayan projeler olması düşünülüyor.

Fayda programının ikinci dönem odak alanları içerisinde; eğitim, eşitsizliklerin azaltılması, geçim kaynakları ve iş olanakları, çevre ve ekoloji gibi alanlara yer veriliyor. Odak alanları yönünde desteklenecek projeler aracılığı ile bölge halkının yaşadığı sorunlara yönelik çözüm gerçekleştirmesi, deprem bölgelerinden farklı illere göç edenlerin kendi memleketlerine tekrar dönüşlerine katkı sunulması ve bölgenin yeniden inşası için orta ve uzun vadede teşvik edilmesi ön görülüyor.

Başvuruların sonrasında gerçekleşen değerlendirme sonrası eylül ayında desteklenecek projeler belli olacak. Eylül 2023-Şubat 2024 tarihleri arasında ise hibe desteği, kapasite geliştirme ve mentorluk etkinlikleri, katılımcı buluşmaları ve değerlendirme görüşmeleri olacak. Mart ayında proje teslimleri yapılacak.

Güncel Haberleri