Bu Bölgede Yaşayanlar Dikkat! O Şehirde Her An 8.2 Büyüklüğünde Deprem Olabilir

Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından Türkiye’de ki fay hatlarıyla ilgili uzmanlardan uyarı gelmeye başladı. Bir uyarı da Jeoloji Yüksek Mühendisi Danişment Hüseyin Şahin’den geldi.  En son yaşanan Hatay depremi ondan...

Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından Türkiye’de ki fay hatlarıyla ilgili uzmanlardan uyarı gelmeye başladı. Bir uyarı da Jeoloji Yüksek Mühendisi Danişment Hüseyin Şahin’den geldi.  En son yaşanan Hatay depremi ondan önceki Kahramanmaraş depreminin ardından tüm vatandaşlar bölgelerinde deprem riski olup olmadığını araştırmaya başladılar. Hal böyle olunca da uzmanlardan arka arkaya uyarılar gelmeye başladı.

Depremin Her An Olabileceği Bir Bölgedir

Özellikle Jeoloji Yüksek Mühendisi Danışment Hüseyin Şahin tarafından yapılan açıklamayı incelediğimizde Tokat’ın Niksar, Erbaa ve Reşadiye ilçelerinde fay hattı olduğu belirlenirken her an 8.0 şiddetinde deprem olacağına değinildi. Yapılan açıklamada:

"Bu fayın üretebileceği maksimum deprem büyüklüğü 8,2’dir. Kuzey Anadolu faylanma biçimi bakımından en tehlikeli faylar sınıfında yer alan, ciddiye alınması gereken önemli bir fay sistemidir. Kaliforniya fayıyla beraber dünyanın en büyük fay hatlarından bir tanesidir. Yaklaşık 15 milyon yıl yaşında olan bu fay 15 milyon yıldır deprem üretebilme kapasitesine sahip önemli bir fay sistemidir. Bu bölge depremin her an olabileceği bir bölgedir. Gerek eski depremler gerekse aletsel dönemdeki depremlere baktığımızda ortaya şu sonuç çıkmaktadır. Kelkit Havzası deprem üreten bir mekanizmadır. Bununla barışık şekilde yaşamak zorundayız. Gerekli tedbirleri aldığımızda depremden de korkmamış oluruz. Deprem bir gerçeklik ise bu gerçekliğe göre imalat yapmamız ve yaşamamız ve tedbirlerimizi ona göre almamız gerekiyor" denildi.

Güncel Haberleri