Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat 11-12 Mart 2023 Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor

Günlük planlama yapmak isteyen pek çok kişi, hava durumunu yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de açıklamalarda bulunuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyurusu ile birlikte, 11-12 Mart tarihleri...

Günlük planlama yapmak isteyen pek çok kişi, hava durumunu yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de açıklamalarda bulunuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyurusu ile birlikte, 11-12 Mart tarihleri arasında kuvvetli sağanak yağış beklenen iller belli oldu.

Kuvvetli Sağanak Yağışa Dikkat

Meteoroloji'nin açıklamasına göre, yurdun batı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Söz konusu tahmin ile ilgili yayınlanan uyarıda ''Batı kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların, 11.03.2023 Cumartesi ve Pazar günleri Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı) ve Batı Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Edremit Körfezi (Çanakkale'nin Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık) ile İzmir'in kuzeyinde (Dikili, Bergama, Kınık) çok kuvvetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat

11-12 Mart tarihleri arasında etkili olacağı düşünülen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güncel Haberleri