Bu illere peş peşe uyarı yapıldı! Bu sefer durum gerçekten çok vahim!

Mart ayına girilmesiyle beraber havalar ısınmaya başlarken, ülkenin bazı bölgelerinde hava sıcaklıkları 10 derece birden düştü. Vatandaşlar hava durumunu an be an takip ederken, meteorolojik kaynaklardan bazı illere yeni bir uyarı yapıldı. Peki, hangi illerde yaşayanların dikkatli olması gerek? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yerini soğuk hava dalgasına bırakmaya başladı. Havaların bir sıcak bir soğuk olması nedeniyle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda da artış gözlemlendi. Şimdi bir de ülkeye girecek toz dalgası nedeniyle çamur yağmurlarının yağacağı belirtildi.

BU İLLERDE ÇAMUR YAĞMURU ETKİLİ OLACAK

X’teki bir meteorolojik kaynak tarafından, Türkiye'ye Suriye’den giriş yapan toz dalgası nedeniyle uyarı yapıldı.

X’te Hava Forum hesabı tarafından yapılan paylaşımda, "Suriye üzerinden ülkemize toz girişi var. Güneydoğu Anadolu bölgesinde bu akşam saatlerine doğru çamur yağmuru bekliyoruz. Bölgedeki takipçilerimizin dikkatine..." denildi.

Çamur yağmurundan etkileneceği düşünülen şehirler arasında Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak yer aldığı belirtildi.

Güncel Haberleri