Bugün ve Yarın Kar Yağışı Bekleniyor! Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahminleri ile ilgili açıklama yaparken kış mevsiminin etkisi göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkisini göstereceği pek çok kişi tarafından...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahminleri ile ilgili açıklama yaparken kış mevsiminin etkisi göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkisini göstereceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyuruları yakından takip ediliyor.

Kar Beklenen İller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 22-24 Şubat tarihleri arasında Doğu Karadeniz'in yükseklerinde yoğun kar yağışları bekleniyor. Söz konusu yağış ile ilgili yapılan açıklamada ''Bu gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in 800-900 m üzeri yüksek kesimlerinde (Trabzon’un doğusunun yüksekleri ile Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde) yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor. Yarın (Perşembe) akşam saatlerinden sonra havanın daha da soğumasıyla kar yağışlarının 500-600 m üzeri bölgelerde de etkili olması bekleniyor. Cuma günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Muhtemel Risklere Dikkat

22-24 Şubat tarihleri arasında etkili olacağı düşünülen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güncel Haberleri