Çadır Kentte Çocuklar Depremin Atmosferinden Uzaklaştırılıyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan depremler, kentte büyük yıkıma sebep oldu.Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde kurulan çadır alanında ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı görevliler, eğitici oyunlar ve...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan depremler, kentte büyük yıkıma sebep oldu.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde kurulan çadır alanında ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı görevliler, eğitici oyunlar ve renkli aktivitelerle çocuklar ile güzel vakit geçiriyor.

Çocuklar, boyama, satranç, kitap okuma ve geleneksel çocuk oyunlarıyla depremin atmosferinden uzak kalıyor.

Yalova İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selçuk Yüksel tarafından yapılan açıklamada arkadaşlarıyla depremzede çocuklara yönelik gönüllü hizmet verdikleri ifade edildi.

Çocukların deprem psikolojisini atlatması için çeşitli etkinlikler yaptıklarını dile getiren Yüksel, şu ifadelere yer verdi:

"Gezici kütüphane aracı ile boyama etkinliğimizle güne başlıyoruz, masal okuma saatimizin ardından çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu veya talep ettikleri çeşitli hamur oyunları olabilir, akıl zeka oyunları olabilir, bunlarla devam ediyoruz. Çocuklarımızla bunları yaparken okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Balon etkinlikleri, pamuk şeker ve çocuklarımız için kuaför hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Her gün mümkün olduğunca farklı etkinliklerle çocuklarımıza moral kazandırmaya çalışıyoruz."

Çadır kent koordinatörü öğretmen Hacı Dişçeken de 12'nci sınıfa kadar öğrencilere hizmet verdiklerini, etkinliklerini daha da çeşitlendireceklerini belirtti.

Güncel Haberleri