Cari İşlemler Açığında Gerileme Yaşandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 2024 yılının ilk yarısında cari işlemler açığında yüzde 55 oranında gerileme yaşandığını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat cari işlemler ile ilgili bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor. Bu çerçevede, ihracattaki artış ve ithalattaki düşüşler sürerken, 2024 yılının ilk arasında cari işlemler açığında yüzde 55 oranında gerileme yaşanmasının ardından Bakan Bolat sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulundu.

2024 Yılı Cari İşlemler Açığı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamasına göre 2024 yılının ilk yarısında cari işlemler açığında yüzde 55 oranında gerileme yaşanırken, detaylara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi veren Bakan Bolat:

‘’2024 Yılının İlk Yarısında Cari İşlemler Açığında %55,0 Oranında Gerileme Gerçekleşmiştir. İhracattaki Artış ve İthalattaki Düşüşler Dengeli Bir Büyüme Yapısını Destekler iken Makroekonomik İstikrarı Güçlendirmektedir. 2024 yılı Haziran ayında cari işlemler hesabında 407 milyon dolar ile fazla verilmiştir. Cari işlemler açığı 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %55,0 oranında azalışla 16,5 milyar dolar olarak kaydedilmiştir’’ ifadelerine yer verdi.

Güncel Haberleri