Cemal Zehir Kimdir? Cemal Zehir Asgari Ücret Zammına İlişkin Ne Dedi?

2022'nin son günlerini yaşadığımız şu günlerde 2023’e dair şüphesiz en çok 2023’te uygulanacak yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Asgari ücret 2023 zammının belirlenmesine çok az bir zaman kaldı. 81 milyon...

2022'nin son günlerini yaşadığımız şu günlerde 2023’e dair şüphesiz en çok 2023’te uygulanacak yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Asgari ücret 2023 zammının belirlenmesine çok az bir zaman kaldı. 81 milyon vatandaşın gözü 2023 asgari ücretten gelecek habere odaklandı.

2023 asgari ücrete ilişkin açıklamalar art arda yapılırken asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zamla ilgili de çok sayıda tahmin yapılıyor.

Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2022'de Cumhuriyet tarihinde çok uzun bir zaman sonra asgari ücrete bir yıl içinde iki kez zam yapılmıştı. En son Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zam oranını doğru bilen Ekonomist Prof. Dr. Cemal Zehir, katıldığı bir televizyon programında 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücrete ilişkin tahminde bulundu. Prof. Dr. Zehir, 2023 asgari ücrete dair “Yeniden bir seçime gidiyoruz. Ciddi bir refah kaybı yaşıyoruz enflasyon nedeniyle. Benim tahminim 8 bin lirayla 8 bin 250 lira arası.” dedi.

Asgari ücretin ne kadar olacağı yönündeki haberleri yakından takip eden vatandaşlar Prof. Dr. Cemal Zehir'in kim olduğunu merak edip araştırmaya başladı.

Cemal Zehir Kimdir?

1970'de Trabzon'da dünyaya geldi. 1993 senesinde Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

1995'te aynı üniversitenin Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü'nde 'Türkiye ile Çevresindeki Sınır Aşan Su Meseleleri ve Türk Ekonomisinde Beklenen Yeri' konulu teziyle yüksek lisans öğrenimini tamamladı.

Konutu tez çalışması sırasında göstermiş olduğu başarısından dolayı söz konusu enstitü tarafından 'Yılın En Başarılı Öğrencisi' seçildi.

Cemal Zehir, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı'nda akademisyen olarak görev yapmaktadır.

Güncel Haberleri