Cezaevine Uyuşturucu Sokan Şahsa Suçüstü

Kocaeli ilinde cezaevinde ziyaret ettiği arkadaşına götürdüğü eşyalar içerisine uyuşturucu madde gizleyen kişiye suçüstü yapıldı. Sanığın 2 kez daha arkadaşına ziyaret gerçekleştirdiği; mont, kazak ve pantolon götürdüğü...

Kocaeli ilinde cezaevinde ziyaret ettiği arkadaşına götürdüğü eşyalar içerisine uyuşturucu madde gizleyen kişiye suçüstü yapıldı. Sanığın 2 kez daha arkadaşına ziyaret gerçekleştirdiği; mont, kazak ve pantolon götürdüğü bildirildi. Mahkeme heyeti ise suçüstü yakalanan kişiye 22 yıl 6 ay hapis ve 45 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasında karar kıldı.

Pantolonun bel kuşağına saklamış

Olay, 17 Ocak tarihinde Kocaeli Kandıra Kapalı Ceza infaz Kurumunda gerçekleşti. Alınan bilgiye göre M.K., tutuklu bulunan arkadaşı E.Ö.’ye ziyaret gerçekleştirerek ona eşya götürdü. M.K. ziyaret öncesinde eşyaları E.Ö.’ye verilmesi için görevli infaz koruma memurlarına teslim etti. Görevliler eşyalar üzerinde gerçekleştirdiği aramada pantolonun bel kuşağı içerisine saklanan toz madde yakaladı.

Cumhuriyet Savcılığına bildirilen olayda, bulunan maddeye İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği tarafından inceleme gerçekleştirildi.  İnceleme raporunda maddenin sentetik kannabinoid (bonzai) olduğu belirtildi. Olayla ilgili gözaltında tutulan şahıs, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine intikal ettirildi.

"Uyuşturucu madde olduğunu bilmiyordum"

Suçüstü yakalanan kişinin duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık M.K. ve avukatı katıldı. Suçlamaları reddeden sanık M.K., şu ifadelerde bulundu:

"Pantolonun içine uyuşturucuyu ben koymadım. Sosyal medya üzerinde konuştuğum bir şahıs bana E.Ö.'ye eşya götürmemi istedi. Eşyaları alarak kontrol ettim ve E.Ö.'ye götürmek için aldım. İçinde uyuşturucu madde olduğunu bilmiyordum, bunu yapmak bir ahmaklıktı. Tanımadığım kişiye eşya götürmemem gerekiyordu. Tahliye ve beraatimi istiyorum."

22 yıl 6 ay hapis ve 45 bin TL

Mahkeme heyeti sanığın “Uyuşturucu ticareti yapma ve sağlama”, “İnfaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokma” suçundan toplam 22 yıl 6 ay hapis ve 45 bin TL para cezasını uyguladı.

Güncel Haberleri