Çiftçilere Büyük Müjde! Hayatı Kolaylaştıracak Bir Uygulama Geliyor! Bakan Yardımcısı Duyurdu

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nce 2021 yılında "En iyi kırsal turizm destinasyonu" seçilmiş Nevşehir  Ürgüp'deki Mustafapaşa köyünde gerçekleştirilen...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nce 2021 yılında "En iyi kırsal turizm destinasyonu" seçilmiş Nevşehir  Ürgüp'deki Mustafapaşa köyünde gerçekleştirilen lavanta dikim etkinliğinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Gizligider, bakanlığın yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi ve 2023'te tarımda yeni uygulamaların hayata geçirileceğini ifade ederek, "1 Ekim 2022 tarihinden itibaren ÇKS kayıtlarının cep telefonu ve e-devlet üzerinden yapılması sistemine geçtik. Artık çiftçi ziraat odasına gitmek, muhtarı aramak ve basit bir iş için günler kaybetmek zorunda kalmayacak." şeklinde konuştu.

Ziraat Mühendisi Çiftçinin, Besicinin Yanında Olacak

Gizligider, 2023 yılında "Tarım cebimde" uygulamasını da hayata geçireceklerini belirterek, "Alacağınız desteğin, nereye ne ekeceğinizin yanıtını, cep telefonundan yürütebileceğimiz bir sistematiğe geçiyoruz. 16 sene okuttuğumuz ziraat mühendisimizin bilgisayar başında ÇKS kaydı girmesindense bizzat çiftçimizin toprakta yanında, ahırda besicimizin yanında olmasını istiyoruz. Türkiye yüzyılına Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Allah'ın izniyle çok güçlü şekilde gireceğiz." ifadelerine yer verdi.

Güncel Haberleri