Çin'deki Kriz Fiyatları Sert Düşürdü: Motorine Bir İndirim Daha Geliyor!

Çin'de 'sfır vaka' politikası nedeniyle artan gerginlik, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Rus petrolüne uygulanan yaptırımlar ve Venezuela'daki ambargonun kaldırılması, petrol fiyatlarını düşürdü.Düşüşün ardından...

Çin'de 'sfır vaka' politikası nedeniyle artan gerginlik, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Rus petrolüne uygulanan yaptırımlar ve Venezuela'daki ambargonun kaldırılması, petrol fiyatlarını düşürdü.

Düşüşün ardından geçtiğimiz gece motorine 82 kuruşluk bir indirim yapılırken, son indirimlerle fiyat 2.37 kuruş düşerek 22.49 TL'ye geriledi.

Motorin Fiyatı 22 TL Bandında

Geçtiğimiz haftadan bu yana motorine uygulanan indirimlerin yanı sıra, bu gece itibariyle 60 kuruşluk bir indirim daha yapılacağı duyuruldu.

Yurt dışında brent petrolde yaşanan gerileme, yurt içi akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. FMOC tutanaklarının yayımlanmasının ardından faiz artışlarındaki gerileme, petrol fiyatlarını yılın en düşük seviyesine itti. ABD ham petrolü 38 yılın en düşük seviyesine inerken, analistler, brent petroldeki fiyat düşüşlerine rağmen enerji piyasalarının yön bulmakta zorlandığını düşünüyor.

Güncel Haberleri