Cumhurbaşkanı talimatı verdi! Oraya başvuru yaparsanız kiranızı devlet ödüyor!

Dünya üzerinde yaşanan bu ufak çaplı ekonomik kriz ülkemizde de bazı ailelerce hissedilmiştir. Tüm bu saydığımız sebeplerden dolayı devlet dar gelirli bireylere yardım destekleri düzenlemektedir.Destekler arasında fatura destekleri...

Dünya üzerinde yaşanan bu ufak çaplı ekonomik kriz ülkemizde de bazı ailelerce hissedilmiştir. Tüm bu saydığımız sebeplerden dolayı devlet dar gelirli bireylere yardım destekleri düzenlemektedir.

Destekler arasında fatura destekleri ve kira desteği bulunmaktadır. Bu aşamada devlet desteklerinden yararlanmak için farklı kriterlerin bulunduğu da bilinmektedir. Bundan dolayıdır ki özellikle dar gelirlilere özel uygulanacak olan desteklerin kapsamına dair bilgi sahibi olmak beraberinde önemli kazanımları getirmektedir.

Dar Gelirlilere Kira Desteği Nedir?

Kira desteği geliri dar olan ailelere sağlanmaktadır. Ancak belirli koşulları vardır. Öncelikle kira desteği asgari ücretin üçte birinden az bir oranda verilmektedir. Yine diğer bir koşul ailede herhangi bir sosyal güvence bulunmamasıdır. Bu koşullar desteğin suistimal edilmesini önlemektedir. Yani dar gelirli aile tanımlaması güvencesi bulunmayan şeklinde yapılmıştır. Kira desteği belirli bir ücret aralığında değişim göstermektedir. Dar gelirli tanımına uyan aileler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler.

Kira Desteği Verilmeyen Aileler

Kira desteği alabilmek için herhangi bir güvencenin olmaması gerekir. Kira desteği alacak olan ailede herhangi bir dul ya da yetim maaşı geliri olmaması gerekir. Kira desteği ikamet edilen bölgenin olanaklarına göre de farklılık göstermektedir.

Kira desteği verilirken ailenin gerçekten yardıma muhtaç olup olmadığı ayırt edilmektedir. Herhangi bir suistimale sebebiyet verilmemesi için bu prosedürler uygulanmaktadır. Kira desteği aile bireylerinin sayıları da hesaba katılarak hesaplanmaktadır. Devlet kira desteğinin yanında fatura desteği de vermektedir.

Fatura desteği yine dar gelirli olan ailelerin alabileceği bir destektir. Fatura desteği içinde bireyler PTT şubelerine başvuru yapabilmektedir. Fatura desteği genellikle elektrik faturaları için verilmektedir. Fatura desteği içinde kişi sayısı esas alınmaktadır. İki kişilik bir ailenin elektrik faturası ile altı kişilik bir ailenin elektrik faturası aynı olmadığı için verilecek destekte aynı olmayacaktır.

Güncel Haberleri