Cumhurbaşkanı'ndan Köprüdeki İntihar Vakasına Müdahale

Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen gemiler için düzenlenen törene giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir vatandaşı intihardan vazgeçirdi.İstanbul Tersane Komutanlığı'ndaki programına geçen Erdoğan, 15 Temmuz...

Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen gemiler için düzenlenen törene giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir vatandaşı intihardan vazgeçirdi.

İstanbul Tersane Komutanlığı'ndaki programına geçen Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçtiği sırada intihar etmeye çalışan bir vatandaşı görünce konvoyu ve makam aracını durdurdu.

İsmi Murat Duran olduğu anlaşılan vatandaşın yanına giden Erdoğan, intihar etmekten vazgeçirerek evine gönderdi. Ayrıca çalışanlarına Duran'la ilgilenilmesi talimatını verdi.

Daha sonra ise 'Pakistan MİLGEM Projesi' kapsamında düzenlenen etkinliğine katılmak üzere Pendik'e geçti.

Üçüncü MİLGEM Gemisi Suya İndi 

Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında, üçüncü gemi PNS Khaıbar, dün suya indi. Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in de katıldığı tören, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda gerçekleştirildi.

Böylelikle, Türkiye'nin savunma ihracatı projesi olan MİLGEM kapsamında, üçüncü geminin de suya indiği görüldü.

Savunma sanayi tarafından 'tek kalemde' gerçekleştirilen en büyük ihracat projesi ASFAT, anlaşma kapsamında Pakistan Deniz Kuvvetleri'ne teslim edeceği üçüncü gemiyi de hazırlamış oldu. Ayrıca gemi, anlaşmanın da işaret ettiği üzere, tam zamanında suya indirildi.

Güncel Haberleri