DASK Mobil Ofis Kurdu: 10 İlde Faaliyet Gösterecek

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), depremden etkilenen 10 ilde mobil ofis kurdu. Hasar karşılama süreçleri hızlandırılacak olan DASK, depremzedelere 640 bin TL azami teminat ödemesi yapacak.Türkiye'yi yıkan ve 10 ilde çok büyük...

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), depremden etkilenen 10 ilde mobil ofis kurdu. Hasar karşılama süreçleri hızlandırılacak olan DASK, depremzedelere 640 bin TL azami teminat ödemesi yapacak.

Türkiye'yi yıkan ve 10 ilde çok büyük hasar bırakan Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında yaraların hızla sarılması için Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) düğmeye bastı.

DASK Olağanüstü Yönetim Merkezi tarafından görevlendirilen bağımsız eksper ve inşaat mühendislerden oluşan ekipler saha çalışmalarını sürdürüyor.

Zorunlu  deprem sigortası kapsamında belediye sınırları içindeki meskenler, ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bölümler sebebi ile ortaya çıkan zararlar karşılanacak. Sigorta şirketlerinin çağrı merkezleri de 24 saat hizmet verecek.

Vatandaşa Büyük Kolaylık

Sabah Gazete'deki habere göre Türkiye Sigorta Birliği de aldığı tavsiye kararıyla 10 ilde sağlıktan afet sigortasına kadar her alanda kolaylık sağlanacağını ifade etti. Şirketlerin çalıştığı eksperler ve acenteler ile hızlı bir şekilde bağlantı kurulacak. Hasar tazmin süreçlerinin hızla işletilebilmesi için asistans hizmet koşullarında azami hassasiyet ve esneklik sağlanacak.

Güncel Haberleri