Deprem Riski Olan Bölgelere Dair Kritik Açıklama! Doç. Dr. Mehmet Ergün Duyurdu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler 11 kenti birden etkiledi. TÜBİTAK MAM Yer Bilimleri Araştırma Grubu'ndan kıdemli başuzman araştırmacı Doç. Dr. Mehmet Ergin, riskli bölgelere yönelik açıklama yaptı.Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler 11 kenti birden etkiledi. TÜBİTAK MAM Yer Bilimleri Araştırma Grubu'ndan kıdemli başuzman araştırmacı Doç. Dr. Mehmet Ergin, riskli bölgelere yönelik açıklama yaptı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem diğer fayların kırılması konusunu yeniden gündeme getirdi.

Kıdemli başuzman araştırmacı Doç. Dr. Mehmet Ergin, Haber Global'de önemli açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Mehmet Ergin, konuya yönelik yaptığı açıklamada "Marmara bölgesinde 1996 yılında biz bir çalışma yapmıştık ve 60 küsür yıllarında da hocalarımızın yapmış olduğu bir çalışma vardı. Ve oradaki fay sonu boyunca Gölcük civarı ve Armutlu civarında yoğun deprem aktivitesi gözükürken o bölgedeki boşluk muhtemel bir sismik riske işaret ettiğini biz belirttik." dedi.

Öte yandan Ergin "90 yıllarında Adana bölgesinde Kilikya bölgesi dediğimiz bölgede de kırılmamış bir fay vardı. Depremler orada tetikleniyordu ve tetiklendi. Ve bu gözlemler bize sismik boşlukların olduğu yerlerde kırılmaların olabileceğinin en büyük işaretidir. Hocalarımızın dediğine baktığımız zamanda biz bu depremleri inceleyeceğiz, stres dağılımına bakacağız. Gerek Bingöl Karlıova olsun, gerek Adana havzası olsun, gerek Göksun Kozan havzası olsun. Oraları birbirini etkileyen faylar olduklarından dolayı risk altında olduklarını söyleyebilirim, bilimsel veriler ışığı altında." ifadelerine yer verdi.

Güncel Haberleri