Deprem Sonrası Zemin Sıvılaşması Görülmeye Devam Ediyor

Elazığ’ın Yolüstü köyünde 17 Şubat'ta 4.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremden sonra Yolüstü köyünde metrelerce uzunluğunda yarık oluşmuştu.Oluşan yarıklardan sonra Elazığ Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı...

Elazığ’ın Yolüstü köyünde 17 Şubat'ta 4.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremden sonra Yolüstü köyünde metrelerce uzunluğunda yarık oluşmuştu.

Oluşan yarıklardan sonra Elazığ Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Burhan Daş, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Kanık ve Elazığ Belediyesi jeoloji mühendisi Özkan Sarısu bölgede incelemeler yaptı. Yapılan ilk incelemede yarığın, fay hattındaki zemin sıvılaşması olduğu bilimsel olarak tespit edildi. Zemin sıvılaşması şimdi de Palu’nun Baltaşı köyündeki Keban Baraj Gölü kenarında görüntülendi.

Elazığ Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, ’’Palu’da meydana gelen olay da tıpkı geçtiğimiz gün Yolüstü köyünde meydana gelen zemin sıvılaşması ile aynı durumda” şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri