Depremde Kaç Çocuk Yaşamını Yitirdi? Bakan Yanık Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremde yıkım ve can kayıplarının meydana geldiği Malatya'yı ziyaret etti.Bakan Derya Yanık, Malatya'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Bakan Yanık heyetle beraber, Teknokent konteyner...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremde yıkım ve can kayıplarının meydana geldiği Malatya'yı ziyaret etti.

Bakan Derya Yanık, Malatya'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Bakan Yanık heyetle beraber, Teknokent konteyner alanı, Mişmiş Park Fuar alanındaki çadır kent ve Beydağı konteyner kenti ziyaret ederek, afetzedelerle buluştu.

Vatandaşların İhtiyaçları Belirlendi

Bakan Yanık tarafından Beydağı konteyner kent alanında basın mensuplarına yapılan açıklamada, "Bugün Malatya’dayız. Hem çadır kentlerimizi ziyaret ettik, hem Bakanlığımızın kuruluşlarımızdan çocuk evleri sitemizi ziyaret ettik. Çalışma arkadaşlarımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Ayni yardım depolarımızı ziyaret ettik. Çadır kentlerde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmeye çalıştık" denildi.

11 kenti vuran deprem faciasında 411 çocuğun yaşamını yitirdiği açıklandı.

Refakatsiz çocuklara ilişkin Bakan Yanık, şu ifadeleri kullandı:

"Son bilgileri yine sizinle paylaşmak istiyorum. Bugüne kadar Bakanlık olarak bizim sistemimize 1915 refakatsiz çocuğumuz kaydedildi. Bunlardan 1718’ini ailelerine teslim ettik. Halihazırda hastanede takibi yapılan çocuk sayısı 110. Hastanede tedavisi devam ederken iki çocuğumuz maalesef hayatını kaybetti. Kuruluş bakımına aldığımız 85 çocuğumuz, halihazırda mevcut kuruluş bakımında olup da hala daha kimliği belirlenememiş çocuk sayısı 42. Oldukça yüksek sayılardan 42’ye kadar getirdik. İnşallah o çocuklarımızın da kimliklerini tespit edip eğer aileleri varsa onlara ulaşmak değilse kuruluşlarımızda bakımlarını devam ettireceğiz. Maalesef bunların dışında 411 çocuğumuzun da depremde vefat ettiğini tespit ettik. Bunlardan bir kısmı ailelerine bilgisini bir kısmını teslimini yaparak süreci devam ettiriyoruz."

Güncel Haberleri