Depremde Son Dakika! Can Kaybımız 16 Bini Geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından depremden etkilenen kentlerden biri olan Osmaniye'de açıklamalar yapılıyor.Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez olduğu depremler 7,7 ve 7,6 şiddetinde yaşandı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından depremden etkilenen kentlerden biri olan Osmaniye'de açıklamalar yapılıyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez olduğu depremler 7,7 ve 7,6 şiddetinde yaşandı. Meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. 6 Şubat tarihinde saat: 04.17'de yaşanan depremde can kaybımızı giderek artıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu 10 ilden biri olan Osmaniye'ye gitti. Deprem bölgesinde incelemeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 16.50 itibarıyla can kaybımızın 16 bin 170'e çıktığını duyurdu.

Öte yandan, yaralı sayısı ise 64 bin 194'e ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Deprem Bölgesindeki Açıklamaları Şu Şekilde:

"Asrın felaketi diyebileceğimiz depremler 10 büyük ilimizde çok büyük yıkımlara sebep olmuştur. Osmaniyemiz de depremin vurduğu şehirlerden. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 64 bin 194'e ulaştı. Felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez eksiklikler de oluyor. Vatandaşımızın devletin tüm imkanları ile deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Ülkemizin dört bir yanından ekip, araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir. Şu anda parlamentomuzda OHAL'e kadar tüm adımları attık.

Bir saat içinde de parlamento kararını verecektir. Enkazın kaldırılmasının ardından inşallah 1 yıl içinde depremin yaşandığı şehirlerimizi biz yeni baştan inşa ettik. Van'da, Malatya'da, Elazığ'da, İzmir, Düzce depremlerinde bunları gerçekleştirdik. Antalya ve Muğla yangınlarında yine bunları süratle gerçekleştirdik. Sel afetlerinde bu iktidar, hükümet bunları gerçekleştirdi. İnşallah 1 yıl içinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Bu geçiş sürecinde de 10'ar bin lira depremzedelere destek veriyoruz. Bunların tespitleri yapılıyor. Bu arada talep edenlere, kabul edenlere Antalya, Alanya'daki otellerde misafir edeceğiz. THY uçakları ile buralara seferler düzenleyecektir."

Güncel Haberleri